Ko o čemu, Srbi o junaštvu: Aleksandar Vučić – “Nikoga nećemo udarati, pošto nikoga ne želimo da udaramo, ali…”

Ko o čemu, Srbi o junaštvu: Aleksandar Vučić – “Nikoga nećemo udarati, pošto nikoga ne želimo da udaramo, ali…”

Skoro svake sedmice srpski političari iz Srbije i manjeg bh. entiteta obilježavaju srpske ustanke, junačke bitke, pobjede, ali i stradanja. Takva obilježavanja posluže srpskim političarima da pune medijski prostor o srpskom junaštvu, čojstvu i kako su Srbi uvijek bili žrtve.
Tako su danas srbijanski premijer Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik položili su u nedjelju vijence kod spomenika Topličanima palim u ratovima 1912-1918. i žrtvama Narodnog ustanka 1917. godine čime je započela centralna ceremonija u povodu obilježavanja stogodišnjice Topličkog ustanka.

Obraćajući se građanima, srbijanski premijer kazao je kako Toplički ustanak zauzima posebno mjesto, ne samo u srcima i pamćenju, već i u čitavoj povijesti srpskog naroda i Velikog rata.

Poručio je kako Srbija ni danas, ni sutra neće ustati protiv Republike Srpske, niti Republika Srpska protiv Srbije.

“Nikoga nećemo udarati, pošto nikoga ne želimo da udaramo, ali im poručujemo da Srbiju neće uspjeti da sruše ili podjele. Srbija ni danas ni sutra neće ustati protiv Republike Srpske niti Republika Srpska protiv Srbije. I to je naš zavjet”, naglasio je Vučić.

(Saff.ba)

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*