Velika laž Charlesa i Diane: Što je čudno na svakoj fotki?

Velika laž Charlesa i Diane: Što je čudno na svakoj fotki?

-
Obmanjivanje javnosti nije strano slavnim ličnostima, a očito ni uglednim članovima kraljevske obitelji

Prije nekoliko dana na Twitteru se pojavila vrlo stara poštanska marka Ujedinjenog kraljevstva s prikazom Charlesa i Diane iz 1981. Iako motiv članova kraljevske obitelji na markicama nije neobičan, već je praksa monarhije, fotografija mladog bračnog para u najmanju je ruku čudna.

 

Neupućenima, slika izgleda beznačajno – poziranje zaljubljenog para za mase u zagrljaju. No, očigledno je kako se njome želio postići dojam krhkosti pojave princeze Diane, kao i “kraljevske” veličine princa Charlesa. Kako to? Naime, njih su oboje bili iste visine, a na fotografiji je Charles minimalno za glavu viši od svoje bolje polovice.

To nije jedini takav prikaz i dokaz je namjernog obmanjivanja, prije svega bezrazložnog, smiješnog i beskorisnog – smatraju Twitteraši. U čemu je caka, ili je riječ o seksizmu, ili je princ Charles nosio štikle?

Naime, i prince Charles i princeza Diana su bili apsolutno jednake visine  – s točno 178 centimetara. To se, naravno, mijenjalo u Dianinu korist ako bi ona nosila pete, no čovjek to nikad ne bi pogodio da je vidio samo njihove portrete. Koliko je Charles bio nesiguran zbog toga, svjedoči činjenica da se Diana za vrijeme braka i pojavljivanja s njim najčešće odlučivala za balerinke. Tek je nakon razvoda mogla bez grižnje savjesti nositi toliko omiljene štikle.

Evo jedne malo realističnije koja otkriva pravo stanje:

Princeza Diana | Author: STRINGER/REUTERS/PIXSELLSTRINGER/REUTERS/PIXSELL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*